3D Experience Center

Over het kennisproduct

Dit kennisproduct betreft het recept voor het bouwen en inzetten van een 3D Experience Center, met als doel het aanjagen en ondersteunen van digitalisering in de bouw. 

Met wel doel is dit ontwikkeld?

De technische mogelijkheden voor de bouwsector van bijvoorbeeld 3D printen, robotica, digitaal 3D ontwerpen en digital twins zijn groot. Een dergelijke digitaliseringstransitie vraagt ook om adoptie ervan in organisaties en betekent een verandering van vaardigheden. SPARK wil met haar learning community impact maken op deze transitie. Daarom is in het lab van SPARK, in samenwerking met Dassault Systèmes, een fysieke plek gecreëerd in de vorm van het 3D Experience Center. Zowel studenten als professionals kunnen op deze locatie de vaardigheden ontwikkelen die nodig zijn om deze transitie te doen slagen.

Welk probleem lost het op?

Met het 3D Experience Center wordt de drempel om met moderne digitale technieken te gaan experimenteren verlaagd. Met demonstraties inspireert SPARK de betrokkenen om er mee aan de slag te gaan, met workshops en trainingen leren ze ermee omgaan en op basis van pilotprojecten helpt SPARK ze een start te maken of door te ontwikkelen. 

Waar draagt het aan bij?

Het draagt bij aan de versnelling van digitalisering in de bouw. Dit is belangrijk in het kader van circulariteit (bijv. voor het op termijn oogsten van gebouwen) en het optimaliseren van bouwprocessen, zodat er minder fouten worden gemaakt en minder (materialen) worden verspild 

Contactpersoon

David de Witt
SPARK Campus

david@sparkcampus.nl
0610423105 

Info kennisproduct

Voor professionals en organisaties die aan de slag willen of zouden moeten met digitalisering en ook met een dergelijk experience center aan de slag willen. 

Details download(s)

Andere kennisproducten