De nanomodules zijn binnen de learning community van SPARK de kleinste ‘eenheden’ die worden gebruikt om meer inzicht te krijgen in de belangrijkste kenmerken, ontwikkelingen en toepassingen van de noodzakelijke innovaties in de bouw en techniek. Specifiek gericht op de thema’s digitalisering, industrialisatie van het bouwproces, biobased en circulair bouwen.
De nanomodules zijn geschikt voor professionals binnen bedrijven en organisaties en vormen een onderdeel van de opzet binnen de landelijke Smart Makers Academy Nederland. Ze zijn geschikt om, afhankelijk van de behoefte, uit te breiden met leerlijnen.
Dit kennisproduct beschrijft de aanpak die SPARK Campus heeft gebruikt bij het ontwikkelen van de metrolijn en bevat op instructieniveau de opzet en aanpak van een nanomodule.
Deze nanomodules zorgen ervoor dat beleidsmakers, directie en management van (maak)bedrijven en/of docenten in zeer korte tijd goed inzicht krijgen in specifieke innovaties en innovatiethema’s. Zo kunnen ze snel en doeltreffend bepalen (1) of ze er iets mee willen en (2) welke vervolgstap ze kunnen zetten om dit in gang te zetten.
Met het instrument ‘nanomodule’ zorgt SPARK ervoor dat een brede vertegenwoordiging van koplopers in de bouwsector in staat wordt gesteld om de mogelijkheden van innovatieve technieken en thema’s te gaan benutten. Dit zorgt voor een versnelling van de innovatiekracht van de sector.
Emile Quanjel
SPARK Campus
E emile@sparkcampus.nl
T 06-53493236
Voor beleidsmakers en professionals in de bouw en techniek die richting willen geven aan innovatie en/ of die het willen concretiseren in hun organisatie.
Met een regionale aanpak richten we ons op skills ontwikkeling bij huidige en toekomstige vakmensen uit de ontwerp-, bouw- en technieksector. Dit doen we om de toepassing van innovaties die bijdragen aan een CO2-vrije en toekomstbestendige leefomgeving in de praktijk te versnellen.
Meer weten over het programma?
Neem contact op met Goedele Geuskens
E goedele.geuskens@tno.nl