Een challenge is een innovatievraagstuk voor een uitdaging/ probleem waar momenteel nog geen passende oplossing voor bedacht is. Dit kan bijvoorbeeld een uitdaging in het bouwproces zijn, een vraagstuk over het hergebruik van materialen of de business case daaromtrent.
SPARK werkt graag challenge based, omdat betrokkenen werken aan een concreet vraagstuk uit de maatschappij of van een organisatie. Dit maakt het tastbaar en concreet. Het zet de betrokkenen aan tot samenwerken, veelal in multidisciplinaire teams. Het stimuleert deelnemers om kritisch te denken, doordacht vragen te stellen en concreet tot oplossingen te komen.
Dit kennisproduct beschrijft de aanpak die SPARK Campus gebruikt bij het ophalen, concreet maken en uitvoeren van challenges uit de bouwsector, veelal in samenwerking met onderwijsinstellingen.
Deze manier van werken zorgt ervoor dat de stakeholders concreet aan de slag gaan in plaats van afwachten. Daarnaast raken scholieren en studenten betrokken bij vraagstukken uit de bouw & techniek.
Met het instrument ‘challenges’ heeft SPARK inmiddels 10-tallen studenten betrokken gemaakt bij de uitdagingen in de bouwsector. Daarnaast ook 10 bedrijven in de bouw op weg geholpen met een eerste stap in het concretiseren van digitalisering, industrialisatie en/of biobased en circulair bouwen.
David de Witt
SPARK Campus
E david@sparkcampus.nl
T 06–10423105
Voor beleidsmakers en professionals in de bouw en techniek die concreet aan de slag willen met uitdagingen die om innovatieve oplossingen vragen. Daarnaast voor docenten en studenten die op een praktische manier aan de slag willen met dergelijke uitdagingen.
Met een regionale aanpak richten we ons op skills ontwikkeling bij huidige en toekomstige vakmensen uit de ontwerp-, bouw- en technieksector. Dit doen we om de toepassing van innovaties die bijdragen aan een CO2-vrije en toekomstbestendige leefomgeving in de praktijk te versnellen.
Meer weten over het programma?
Neem contact op met Goedele Geuskens
E goedele.geuskens@tno.nl