Dit kennisproduct betreft een inspirational walk-through bij de labs van Faculteit Techniek (Hogeschool van Amsterdam).
De labs zijn fysieke ruimtes met faciliteiten en expertise op het gebied van de faculteit relevante technologieën of methodologieën. In de labs kunnen studenten, docenten, onderzoekers en partners werken aan de thema’s die de komende jaren centraal staan.
Door verschillende labs te bezoeken en in contact te komen met onderzoekers en docenten, maken deelnemers van deze ‘module’ kennis met technologische innovaties en ontwikkelingen op het gebied van robotica, onderhoud, sensoring, simulatie, datawetenschap, ontwerp en fabricage enz…
Dit is een mogelijke format om deze activiteit aan professionals aan te bieden maar het is ook mogelijk om dit aan te passen volgens de wensen en behoeftes van een bedrijf.
N.B. E-lab Safari is nog niet ontwikkeld.
De doel van deze module is om:
Veel bedrijven hebben geen innovatiemanager in dienst. Zij zitten jarenlang ‘vast’ in hun werkprocessen en ze hebben moeilijkheden om innovatie toe te passen.
De Lab Safari biedt deze bedrijven met een korte tijdinvestering een ‘snel scan’ van de nieuwe technologieën. Ze worden geïnspireerd en uitgedaagd over wat mogelijk is met sensoren, robots, data etc…
Deze activiteit kan zeer waardevol voor bedrijven zijn die geen R&D departement hebben en weinig resources voor innovatie.
Tijdens de Lab Safari worden professionals geïnspireerd door innovatieve technologieën die mogelijk toepasbaar zijn in hun professionele omgeving.
De Lab Safari stimuleert sterkere samenwerking tussen bedrijven & HvA (bedrijven kunnen bijvoorbeeld cases naar labs brengen voor verdere onderzoek en ontwikkeling).
HvA heeft meerdere keren Lab Safari’s voor verschillende groepen uitgevoerd. Ook tijdens de laatste partnermeeting met deelname van onze onderwijspartners, BouwLab en SMA.
Marta Malé-Alemany
Hogeschool van Amsterdam, RobotLab
Huidige en toekomstige (studenten) professionals werkzaam in de bouwsector.
Met een regionale aanpak richten we ons op skills ontwikkeling bij huidige en toekomstige vakmensen uit de ontwerp-, bouw- en technieksector. Dit doen we om de toepassing van innovaties die bijdragen aan een CO2-vrije en toekomstbestendige leefomgeving in de praktijk te versnellen.
Meer weten over het programma?
Neem contact op met Goedele Geuskens
E goedele.geuskens@tno.nl